Snorfiets verzekering

Snorfietsverzekering - WA


Iedere snorbromfietser, snorbrommerrijder en snorfietser is wettelijk verplicht om jaarlijks een WA-verzekering af te sluiten. Deze snorfietsverzekering dekt schade die je, rijdend op uw snorbrommer, snorbrommer of snorfiets, toebrengt aan anderen. Of je nu op een spartamet, Tomos, Vespa, Aprilia, Benelli, Gilera, Malaguti Moto Scooter, Peugeot, Piaggio, Zundapp, Kreidler of Suzuki rijdt, iedere rijder moet een verzekering afsluiten.

De WA-brommerverzekering dekt standaard tot ongeveer 1 miljoen euro. De premie voor een WA-verzekering wordt landelijk vastgesteld, al berekenen sommige brommerverzekeraars hogere premies voor inwoners van grote steden. Ook verschillen de premies per soort voertuig. Zo is een brommerverzekering voor een automaat goedkoper dan die voor een voertuig met versnellingen. En betaalt de bezitter van een snorfiets een lagere premie dan die van een bromfiets. Een snorbromfietsverzekering geldt alleen in de Benelux. Als u uw snorbrommer, snorbrommer of snorfiets verder mee op reis wilt nemen moet je een groene kaart aanvragen die in het land van bestemming geldig is. In Nederland gelden uw verzekeringsplaatje, dat je op je snorbrommer of snorbrommer monteert, in combinatie met je verzekeringspapieren als verzekeringsbewijs.

Snorfietsverzekering - casco

Als je wilt dat je snorbromfiets, snorbrommer, brommer of snorfiets ook verzekerd is tegen de gevolgen van brand, diefstal, botsingen en slippartijen, kun je daarvoor een aanvullende cascoverzekering afsluiten. De premie hiervoor is afhankelijk van de nieuwwaarde. Brommerverzekeringsmaatschappijen stellen wel een groot aantal voorwaarden voordat ze schade dekken. Zo weigeren ze bijvoorbeeld uit te keren als de bromfiets of brommer is opgevoerd, de bestuurder geen helm droeg (bij een ongeluk) of wanneer het voertuig niet voorzien was van een alarm en/of een goed slot (bij diefstal). Bijna iedere bromfietsverzekeraar hanteert bovendien standaard een eigen risico, dat verschilt per bromfiets. Hoe duurder het voertuig, hoe hoger het eigen risico. Het eigen risico bedraagt gemiddeld 10% van de nieuwwaarde van het voertuig. Kortingen voor schadevrij rijden worden niet gegeven. Het is altijd raadzaam goed te overwegen of een bromfiets cascoverzekering wel noodzakelijk is. Dit is eigenlijk alleen het geval wanneer uw snorbromfiets vrij nieuw is, je er voor uw werk erg afhankelijk van bent, je de kosten voor reparatie moeilijk zelf kunt bekostigen en/of geen gelegenheid heeft de brommer veilig weg te zetten. In andere gevallen is het, vanwege de hoge kosten, vaak raadzamer een cascoverzekering achterwege te laten. Een diefstalverzekering (als onderdeel van de cascoverzekering) voor een snorbrommer of snorfiets is overigens lang niet altijd af te sluiten. Het enorme aantal diefstallen van (voornamelijk) scooters heeft ertoe geleid dat bromfietsverzekeraars terughoudend zijn geworden in het aanbieden van dergelijke verzekeringen. In sommige steden is het zelfs onmogelijk geworden een diefstalverzekering af te sluiten. Is het wel mogelijk, dan loop je het risico een premie ter hoogte van de aanschafprijs van een gloednieuwe scooter te moeten betalen. Mocht je wel een diefstalverzekering af kunnen (en willen) sluiten dan geldt meestal een eigen risico van 10% (voor goedkope brommers, tot ongeveer 750 euro), 15% (voor brommers tussen de 750 en 1000 euro) of 20% (voor duurdere brommers) van de nieuwwaarde.

Je zoekt de goedkoopste snorfietsverzekering (ook voor snorbrommer & snorbrommer)? Vraag meteen een offerte aan voor uw snorfiets, (snor-)brommer of (snor-)brommer door op de button hieronder te drukken!

Bereken je besparing

Berekenen

Welke bromfiets-verzekering is in jouw situatie het meest geschikt?

Direct afsluiten

Voer je gegevens in om direct je bromfiets te verzekeren.

Direct verzekerd

Verzekering aan- gevraagd? Je krijgt van ons direct een bevestiging.

Bromfietsverzekeringen

Goedkoop verzekeren!

Goedkoopste bromfietsverzekering
Bromfiets goedkoop verzekeren
Goedkope bromfietsverzekering